Secrid produceert RFID/NFC-veilige wallets sinds 2009 en is honderd procent Nederlands. Het unieke design van Secrid wallets helpt enerzijds tegen het buigen en breken van kaarten, anderzijds beschermt het tegen ongewenste draadloze communicatie en tegen het kopiëren of activeren van kaarten op afstand. Wat begon als een klein bedrijf, is nu een succesvolle onderneming met meer dan honderd werknemers en duizenden verdelers in 60 landen.

Mike Vos is IT Manager bij Secrid en maakt deel uit van een team van acht personen. Hij is verantwoordelijk voor het volledige netwerk en alles wat daarmee verbonden is, van VoIP-toestellen tot zelfs de zonwering van het kantoor.

Toen Vos startte bij Secrid, was het netwerk een van de eerste zaken die hij wilde aanpakken. Via een tip kwam hij terecht bij Cisco Meraki en ontdekte hij de netwerkapparatuur tijdens een gratis proefperiode. Op die manier kon hij zonder kosten de apparatuur en het Meraki dashboard testen. “Eigenlijk wist ik al vrij snel dat Meraki perfect paste bij wat wij nodig hadden en waar we absoluut op konden gaan doorgroeien. En dat is intussen ook gebeurd,” aldus Vos.

Netwerkinfrastructuur

Momenteel beheert hij het netwerk op twee locaties: het hoofdkantoor en het magazijn van Secrid in Den Haag. Deze zijn beide uitgerust met een Meraki Unified Threat Management en SD-WAN appliance. Dankzij de site-to-site VPN-functie kan er in het magazijn gebruik gemaakt worden van de middelen van het hoofdkantoor. Als IT-manager laat Vos niets aan het toeval over en configureerde daarom een extra apparaat als warm spare, zodat dit het meteen kan overnemen als er wat mis gaat. Daarnaast is er ook nog een derde apparaat aangesloten op een andere internet service provider.

Op de volgende laag in het netwerk zitten de switches, die verbonden zijn met SFP+ modules om snelheid te garanderen. Zowel werkplekken en VoIP-toestellen als camerabeveiliging en bedieningspanelen voor het pand zijn hiermee verbonden. In het magazijn bieden de switches ook netwerktoegang aan verpakkingsmachines, die controleren of de inhoud van een bestelling klopt.

Meraki access points zorgen voor wireless toegang voor werknemers en bezoekers. Vos: “Op dit moment zitten we in een proces om ons netwerk beter te gaan beveiligen. De SSIDs van ons WiFi-netwerk worden gewoon vrijgegeven op dit moment, maar binnen onze organisatie krijgen werknemers toegang via een management profiel van de endpoint management oplossing die we gebruiken. Wat andere zaken betreft zoals camera’s, VoIP en bediening van het gebouw, heeft alles zijn eigen VLAN.”

Het dashboard neemt zoveel moeite uit handen en geeft je zoveel inzicht in wat er in je netwerk gebeurt. Ook de zeer positieve ervaring met het Meraki support team was voor mij absoluut de bevestiging dat ik de goede keuze heb gemaakt.

Mike Vos, IT Manager

Verhuizen met Meraki

Secrid verhuisde onlangs naar een nieuw kantoor en daar kwam uiteraard heel wat bij kijken. Mike Vos bouwde het volledige netwerk op de nieuwe locatie en na het loskoppelen van de oude netwerkapparatuur, kon er nog geen uur later opnieuw gewerkt worden.

“Er werd ongeveer 31 kilometer aan netwerkkabels geïnstalleerd in het nieuwe kantoor”, legt de IT-manager uit. “Met een maximale lengte van 85 meter per kabel zijn dat heel wat aansluitpunten”. Dankzij de kabeltest die beschikbaar is voor Meraki switches in het dashboard, kon hij meteen aan de elektricien melden welke kabels wel of niet werkten. “Dat is waardevolle informatie wanneer er zich storingen voordoen, en zeker als je ook telefonie gebruikt.”

Het configureren van het nieuwe netwerk verliep vlekkeloos, buiten een klein detail dat hij tijdens de migratie over het hoofd had gezien. “Uiteindelijk heb ik het Meraki support team gebeld en zij hadden het idee om instellingen van de firewall aan te passen, waardoor de switch uiteindelijk weer online kwam. Dat was prachtig, want ik zat thuis en de persoon waarmee ik telefoneerde zat in het Meraki hoofdkantoor in San Francisco. Samen hebben we dat probleem kunnen oplossen, zonder dat er iemand naar de locatie is moeten gaan. Dat was voor mij absoluut de bevestiging dat Meraki de juiste keuze was.”

Tijdens een stand-up met het hele bedrijf deelden Secrid werknemers onlangs enkele succesmomenten. Het management haalde toen aan dat niemand heeft stilgestaan bij het feit dat het netwerk gewoon werkte na de verhuizing. Iedereen kon verbinden met het netwerk en niemand hoefde zich ergens voor aan te melden.

Toekomstplannen

De grote uitdaging van de verhuizing is momenteel achter de rug, maar Mike Vos blijft intussen niet stil zitten. De volgende stap is het extra beveiligen van het netwerk, ook voor medewerkers buiten Nederland (bijvoorbeeld in Singapore en Hong Kong) die gebruik maken van interne middelen.

Ook daar kan Meraki opnieuw een rol spelen: “Het dashboard neemt zoveel moeite uit handen en geeft je zoveel inzicht in wat er in je netwerk gebeurt. Ook de zeer positieve ervaring met het Meraki support team was voor mij absoluut de bevestiging dat ik de goede keuze heb gemaakt. Ik moet niet bij een apparaat zijn om ervoor te zorgen dat het weer in de lucht komt!”

Ga terug naar het businesscases overzicht

Ontvang een gratis access point!

Volg nu de webinar ‘Introductie in Cloud Networking’ en we sturen je een gratis access point toe.

Ik meld mij aan voor de webinar